אחד הארנבונים הנפוצים בארץ הוא ארנב האנגורה.
ארנב האנגורה הם ארנבים בעלי פרווה ארוכה במיוחד המצריכה שגרת טיפוח הכוללת הברשה ולעיתים גם תספורת קבועה. בזן זה נכללים מספר סוגי ארנבות האנגורה עיקריים המוכרים על ידי איגוד מגדלי הארנבים האמריקאי (ARBA) ועל ידי האיגוד הבינלאומי של מגדלי ארנבות אנגורה גרמנית (IAGARB). הם שונים זה מזה בעיקר במשקל, במבנה הגוף, באורך הפרווה וריכוזה באזורים שונים בגוף
- ארנב אנגורה לעיתים אינם מסוגלים לנקות את עצמם כראוי בשל פרוותם הארוכה והצפופה. לכן, בפרווה עלול להצטבר קשרים ולכלוך שעלול להוביל לזיהומים בעור ואף להיות חשופים יותר להשתכנות של זבובים והתפתחות של רימות.
- ארנב אנגורה מועדים לחוות מצבים של עמדון מעי (הגורם להאטה של מערכת העיכול) עקב בליעה מאסיבית של הפרווה שעלולה להוביל לחסימה במערכת העיכול. חסימה במעי הדק בגוף הארנבון גורמת להתמלאות הקיבה בגזים ובנוזלים. היות שארנבונים אינם מסוגלים להקיא פיזית, מצב של חסימה במערכת העיכול מצריך טיפול וטרינרי מידי. תסמינים לבעיה במערכת העיכול כוללים ירידה משמעותית באכילה, אפתיות וחוסר רצון לנוע וסימני כאב של עמידה שפופה ולעיתים חריקת שיניים ו/או רקיעות בגפיהם.
- ארנבות אנגורה נקבות עלולות להתקשות בהנקה של גורים. בשל אורך הפרווה באזור הבטן, הגורים עלולים להתקשות להגיע לעטיני אימם על מנת לינוק ממנה.
- ארנבי אנגורה רגישים יותר לחום בשל מסת הפרווה וכן עלולים להיפגע ביתר קלות במידה שהם נרטבים כיוון שהם סופגים לפרוותם נוזלים ביתר קלות אך ייקח להם זמן רב יותר להתייבש באופן טבעי.
* לאור האמור, שגרת הטיפוח נחוצה אצל כלל סוגי ארנב האנגורה, בעיקר, על מנת למנוע בליעת פרווה שעלולה לגרום לחסימות במערכת העיכול בשל אורכה.
שגרת טיפוח מומלצת אצל ארנב אנגורה:
- חשוב לטפח את פרוותם של ארנב האנגורה על ידי סירוק ותספורת קבועה. בנוסף, חשוב לשים לב שהפרווה נקייה מקשקשת. קשקשת ו/או התקרחויות בפרווה עלולים להעיד על טפילי עור ומצריכים טיפול וטרינרי.
- חשוב לשים לב לניקיון הארנבון בעיקר לאזור החלציים אשר מועד יותר להצטברות של לכלוך ולקושי של האנגורה לנקות את עצמו באזור זה.
- מומלץ לגדל ארנב אנגורה בתוך הבית ולא בגינות ובחצרות גם בשל המועדות של פרוותם להתלכלך יותר וגם בשל רגישותם לתנאי מזג אוויר.
- הקפדה על תזונה נכונה ומאוזנת שתאפשר לארנבון האנגורה לשמור על משקלו ולא לסבול מהשמנת יתר שעלולה להקשות עליו עוד יותר לנקות את עצמו.
- לפרקים, מומלץ לבחון באופן ידני, בעזרת מישוש, את פניו וגופו של ארנבון/ ארנבונת האנגורה כדי לוודא שאין בליטות בעור כמו מורסות ("אבצס"), פצעים או חתכים המצריכים טיפול. כל אלו יכולים להיות מוסווים על ידי פרוות האנגורה.
- השיעור באזור העיניים ובאוזניים עלול להוביל לדלקות ולכן חשוב להתייעץ עם וטרינר לגבי קיצור הפרווה בסמוך לעיניים ולגבי דרכים לניקיון תקופתי של אוזני הארנבון במידת הצורך.
סוגי גזע האנגורה:
אנגורה אנגלית (English Angora)
הסוג נחשב לקטן ביותר מבין ארנבוני האנגורה, במשקל הנע בין 2-3.5 ק"ג. הוא מעוטר בפרווה בעלת מרקם צמר- צפופה, מאסיבית וארוכה יותר באזור הפנים, האוזניים וכפות הרגליים. לעיתים לא רואים את עיניהם המכוסות בפרווה. הם עדינים באופיים אך זקוקים לטיפוח אינטנסיבי של פרוותם
אנגורה צרפתית (French Angora)
נחשבת לבינונית מבין גזעי האנגורה, במשקל הנע בין 3.5-4.5 ק"ג. סיבי פרוותה בעלי מרקם משי חלק והפרווה הארוכה מתרכזת בעיקר באזור הפוני ומעט ברגליים הקדמיות.
אנגורה גרמנית (German Angora)
נחשבת לגדולה יחסית מבין גזעי האנגורה, במשקל הנע בין 2.5-5.5 ק"ג. פרוותם רכה ובעלת מרקם משי והיא צפופה מאוד ואחידה באורכה בכל גופו של הארנבון.
אנגורה סאטין (Satin Angora)
בעלת הפרווה הרכה והעדינה ביותר מכל שאר סוגי האנגורות. הפרווה ארוכה בגופם אך לא בפניהם וטווח משקלם נע בין 3-4.5 ק"ג.
אנגורה ענקית (Giant Angora)
נחשבת לגדולה ביותר מבין סוגי האנגורה ומשקלה מתחיל בכ-5.5 ק"ג. פרוותה צפופה וארוכה וכוללת שלוש שכבות של סיבי שיער.
בכל שאלה ייעוץ ועזרה זמינים לשירותכם תמיד בכל נושא גידול ותזונה נכונה שתוכלו להעניק חיים טובים ומאושרים לארנבון שבחרתם להכניס למשפחתכם.
054-6596027/ 053-6490005