מחוץ לעונות הנשירה, חשוב להקפיד להבריש את הארנבון פעם בשבוע על-מנת להקטין את כמות הפרווה שנכנסת לו למערכת העיכול בזמן הליקוק.
ארנבונים בעלי פרווה ארוכה, כמו אנגורה וראש אריה, יצטרכו הברשה על בסיס יום יומי למניעת היווצרות של קשרים ורסטות בפרווה.
ההברשה היא זמן טוב לבדוק את מצבו של הארנבון שלנו – משקל, אורך ציפורניים, נגעים או טפילים בעור, פציעות וכדומה.
חשוב לדעת שלא כל ארנבון אוהב שמברישים אותו, ולכן חשוב ליצור אווירה חיובית ונעימה. ניקח את הארנבון למקום שקט וקטן יותר, כך שלא יוכל לברוח ממנו. נניח אותו על שטיחון או שמיכה קטנה ונבריש מהראש ומטה, עם כיוון צמיחת הפרווה (ולא נגד, כי זה מכאיב מאוד).
אפשר לתת מעט כופתיות, חטיף או ירוקים בזמן ההברשה כדי ליצור חוויה חיובית, כך שהארנבון יבין שמה שקרה הרגע היה מתגמל ושווה את זה!
שימו לב שאם הארנבון משתולל, מנסה לברוח או מראה סימני סטרס, יש להפסיק מיד ולנסות שוב בפעם אחרת.
בתקופות הנשירה הפרווה עשויה להחליף צבע וייווצרו ״כתמים״, "ציורים", "קישוטים" ואף קרחות קטנות. אלו שינויים טבעיים, אך חשוב לדעת להבדיל בינם לבין התקרחות המלווה ביובש, קשקשת ואדמומיות מה שיכול להצביע על בעיה בעור.
קשרים בפרווה
גם אצל ארנבונים בעלי פרווה קצרה עלולים להיווצר קשרים ורסטות, בעיקר באזור הישבן. במקרה זה יש לבדוק האם מדובר בשאריות צואה, שלשול או סיקטרופ, מה שיצריך בדיקה וטרינרית דחופה שמתמחה בחיות אקזוטיות.
במידה והכל תקין, ניתן להשתמש במטלית לחה ולטפוח בעדינות על האיזור הבעייתי כדי להקל על ההברשה. לעולם לא נקלח את הארנבון! מקלחת לארנבון אסורה בהחלט. הארנבון עלול להיכנס לסטרס, לשוק או לקבל התקף לב.
לפעמים נראה לנו שהארנבון מלוכלך בכפות הרגליים או בפרווה – אך אל דאגה. הוא ינקה את עצמו. . במידה וכפות הרגליים מלוכלכות באופן קבוע, זה סימן שמרחב המחייה אינו נקי מספיק וארגז הצרכים לא מוחלף לעיתים מספיק קרובות.
ציפורניים
כמו שיניו של הארנבון, גם הציפורניים שלו צומחות ללא הפסקה, כל החיים. פעם בחודש מומלץ לבדוק את אורך הציפורניים ולגזור במידת הצורך. יש לשים לב שגוזרים רק את הקצה, היכן שאין כלי דם.
יש ארנבונים שיצטרכו גזירה פעם בחודש ויש כאלו שרק פעם בחצי שנה. משתנה בין ארנבון אחד לשני.
בפעמים הראשונות מומלץ לגשת לווטרינר כדי שיראה לנו איך לגזור נכון. לארנבונים יש כלי דם בציפורניים וחשוב לדעת עד איפה ניתן לגזור כדי למנוע כאב ודימום.